Przystawki
-
Hummus
kremowa pasta z ciecierzycy, tahini i soku z cytryny, podawana z chlebkiem pita -
Szef kuchni poleca
Mutabal
gęsty dip z pieczonego bakłażana z tahini, jogurtem, czosnkiem i cytryną, polany oliwą z oliwek -
Muhammara
pasta z czerwonej papryki, z orzechami włoskimi i melasą z granatu -
Zestaw przystawek
Hummus, Mutabal, Muhammara -
Sambusek z mięsem 3 szt.
smażone na złoto trójkątne pierożki z cienkiego ciasta z mięsem -
Sambusek z serem 3 szt.
smażone na złoto trójkątne pierożki z cienkiego ciasta z serem -
Chwilowo niedostępne
Kubbeh
kubbeh to pyszne, aromatyczne danie kuchni bliskowschodniej, w owalnym kształcie, w którym delikatne ciasto z kaszy bulgur otacza soczysty farsz mięsny, wzbogacony orzechami i migdałami. -
Yalanji
wegetariańskie gołąbki z liści winogron to aromatyczne połączenie delikatnych liści, nadzienia z ryżu, warzyw i przypraw.
Falafel
-
Falafel na talerzu
chrupiące kotleciki z ciecierzycy, przyprawione ziołami i przyprawami, podawane z świeżymi warzywami, kiszonkami, hummusem i pitą arabską -
Oferta specjalna
Pita Falafel
chrupiące kotleciki falafel w chlebie pita z sosem tahini, świeżymi warzywami i sałatą -
Oferta specjalna
Pita Falafel z hummusem
Dania główne
-
Shakshuka z bakłażanem
zapiekane bakłażany w sosie pomidorowym z cebulą, papryką i przyprawami, podawane z pitą do zanurzenia -
Szef kuchni poleca
Roladki Musakhan
syryjskie pieczone roladki nadziewane aromatycznym duszonym kurczakiem, cebulą, sumakiem i przyprawami, zawinięte w cienkiej tortilli, podawane z frytkami i sosem -
Hummus z mięsem
kremowy hummus podawany z aromatycznym mięsem mielonym smażonym z przyprawami, posypany orzeszkami i polany masłem klarowanym -
Kufta
delikatne kotleciki z mielonej wołowiny gotowane w aromatycznym sosie pomidorowym z przyprawami, podawane z ryżem lub chlebem pita -
Foul Mudammas (bób)
sałatka z bobu w kwaśnym sosie, z czosnkiem, pomidorami i pietruszką, podawana z pitą -
Bamieh
aromatyczny gulasz - kawałki wołowiny duszone z pomidorami, czosnkiem i cebulą, połączone z charakterystycznym smakiem okry, która nadaje całości aksamitną konsystencję -
Nowość
Ouzi
Tradycyjne danie kuchni syryjskiej, w którym soczyste mięso wołowe, ryż, groszek i nerkowce zapiekane są w cienkim cieście filo. Podawane z jogurtem naturalnym, świeżymi ogórkami i miętą – połączenie pełne smaku i aromatu
Sałatki
-
Fattoush
świeża mieszanka warzyw: pomidory, ogórki, sałata i roszponka z chrupiącymi grzankami z pity, wyrazistym sosem i sumakiem -
Tabbouleh
tabbouleh to orzeźwiająca sałatka z natką pietruszki, pomidorami, miętą, kaszą bulgur, oliwą z oliwek i sokiem z cytryny
Mana'eesh Słone wypieki
-
Mana'eesh Zatar
podpłomyk nadziewany mieszanką ziół, tymiankiem i sezamem -
Mana'eesh Ser
podpłomyk nadziewany mixem serów -
Nowość
Mana'eesh Zatar i Ser
podpłomyk nadziewany mieszanką ziół, tymiankiem i sezamem, posypany serem -
Mana'eesh Muhammara
podpłomyk nadziewany pastą paprykową Muhammara -
Mana'eesh Muhammara i Ser
podpłomyk nadziewany pastą paprykową Muhammara, posypany serem -
Mana'eesh Kurczak
podpłomyk zapiekany z marynowanym kurczakiem -
Mana'eesh Mix 6 szt.
mix słonych wypieków: Zatar, Ser, Muhammara -
Mana'eesh Mix 6 szt. z mięsem
mix słonych wypieków: Kurczak, Ser, Safeeha -
Sfeeha
podpłomyk nadziewany przyprawionym mięsem mielonym i pomidorami
Zupy
-
Zupa Adas
tradycyjna syryjska zupa z soczewicy, podawana z chrupiącymi grzankami z pity i cytryną
Dodatki
-
Chleb Pita
-
Marynowane warzywa
-
Frytki
Desery
-
Baklava z lodami
-
Nowość
Mhalaye
Syryjski, kremowy pudding na bazie mleka i śmietanki, aromatyzowany wodą różaną, podawany na zimno i ozdobiony pistacjami, migdałami oraz wiórkami kokosowymi. -
Nowość
Katayef
Napoje
-
Nektar z brzoskwini
-
Nektar z mango
-
Ayran
-
Coca-Cola 330 ml
-
Sprite 330 ml
-
Kropla Beskidu
-
Kawa Arabska
-
Herbata Imbryczek
500ml